تجهیزات راپل و کار در ارتفاع با طناب
یکی از ایمنترین روش برای کار در ارتفاع، روش کار با طناب میباشد البته اگر کاملا به تجهیزات لازم مجهز باشد و بتواند نقطه اتصال امنی را فرد برای خود ایجاد کند روش راپل از میان سایر روشها برای کار در ارتفاع بهتر و کم هزینهتر خواهد بود.
امروزه خیلی از کارها با طناب انجام میشود از جمله نماشویی، پیچ و رولپلاک کردن، ترمیم نما و حتی نماکاری را در ارتفاع بالاتر از دو متر از روش راپل استفاده میکنند شرکت سپهر سپید ایرانیان با توضیحات جامع و کامل در ارتفاع با طناب، شما را با این روش کار آشنا میسازد.
انواع تجهیزات راپل
یکی از مهمترین و اساسیترین مرحله برای راپل در قدم اول این است که فرد باید انواع گره زدن طناب را بلد باشد، انواع گرهها میتواند گرهی هشت معمولی، گرهی هشت دوبل، گره دو سر طناب، گره بولین و گره دار باشد این موارد از گرههای مهم صخرهنوردی بهشمار میآید لازم به ذکر است که برای شروع بهکار باید دو گره در دو جای متفاوت ساختمان زده شود، یک گره اصلی و دیگری گره اطمینان میباشد تا اگر گره اصلی بهطور ناگهانی باز یا دچار مشکل شد، گرهی اطمینان بتواند فرد را در جای خود محکم نگه دارد.

فردی که کار در ارتفاع را با طناب انجام میدهد چه کار نماشویی باشد و چه کار پیچ و رولپلاک و سایر موارد باید شبیه یک صخرهنورد آرام و بیوزن در ارتفاع قرار بگیرد تا بتواند بر محیط و مساحت ساختمان تسلط و کنترل داشته باشد و با انعطاف زیاد جابهجا شود.

یکی از ابزار کار با راپل، همانطورکه از اسم آن پیداست و از ابزار اولیهی این کار محسوب میشود خود طناب است، این طناب در ابتدا به یک نقطهی اتصال امن گره میخورد و درانتها به کمر راپلکار ختم میشود، این طناب مانع از سقوط فرد میشود و درصورت پرتاب شدن راپلکار طناب، آن سطح انرژی وارده را کم میکند البته همانطور که در بالا به آن اشاره شد وزن راپلکار برای کنترل انرژی و سرعت سقوط به سمت پایین تاثیرگذار است به اینخاطر گفته میشود که راپلکار باید شبیه به یک پَر عمل کند.
معمولاً این نوع از طنابها داینامیک میباشد که حالت ارتجاعی داشته و درصورت سقوط موجب کاهش ضربه و انرژی وارده به راپلکار میشود.
یکی دیگر از تجهیزات کار در ارتفاع با طناب، این است که راپلکار باید ابزار فرود داشته باشد ابزار فرود به راپلکار کمک میکند تا او بهراحتی حرکت کند و جابهجا شود.
ابزار دیگر کار با طناب، هارنس است که قابل پوشیدن بوده و بهوسیلهی آن به طناب وصل میشود از هارنس دو نوع در بازار موجود است یکی از آن تونیک میباشد که بالاتنهی راپلکار را نمیپوشاند و دیگری کرولدار است که درواقع بالاتنه را هم دربر می گیرد
کارابین دیگر ابزاری برای کار با طناب در ارتفاع محسوب میشود کارابینها درواقع قلابهایی هستند که راپلکار برای اینکه ابزارهای کار را به خود وصل کند از آنها استفاده میکند.
نوع دیگری از ابزارها برای کار با طناب، دریل میباشد، این وسیلهی مهمی در پیچ و رولپلاک کردن نما بهحساب میآید. در این مواقع دریل را بهوسیلهی کارابین و هارنس به راپلکار وصل میکنند.
یکی دیگر از ابزار کار در ارتفاع، ابزار صعود به نام یومار میباشد، این ابزار کمک میکند که راپلکار خود را با آن بالا بکشد.
از ابزار بسیار مهم در راپل در ارتفاع، کلاه ایمنی بوده، درست است که راپلکار بیمهی حوادث میشود اما بیمهی حوادث پاسخگوی سهلانگاریهای یک راپلکار نیست، اگر راپلکار کلاه ایمنی نگذارد و در حین کار آسیب ببیند بیمه هیچگونه مسئولیتی در قبال او نخواهد داشت.
اگر کار در ارتفاع با راپل، برای نقاشی نمای ساختمان باشد راپلکار باید ابزاری چون قلم و غلطک را بهوسیلهی قلابها با خود بههمراه داشته باشد
اگر کار در ارتفاع نماشویی ساختمان باشد استفاده از دستگاه نماشویی همچون واترجت از دیگر ابزار برای کار با طناب در ارتفاع محسوب میشود.
ابزارهای فرود در کار با راپل در ارتفاع
ابزارهای فرود در مجموع به دو دسته صنعتی و اسپرت تقسیم میشود در اینجا به چند نوع از آنها اشاره میکنیم
یکی از ابزارهای فرود که هم از ایمنی بالایی برخوردار است و هم از بین سایر ابزارهای فرود گرانتر میباشد ابزار فرود آیدی است این ابزار فرود از ایمنی بالایی برخوردار بوده و حتی برای افراد تازهکار این ابزار پیشنهاد خوبی برای کار میباشد چرا که ابزار فرود آیدی تنها ابزار فرودی است که قفل دارد بهگونهای که اگر طناب در آن اشتباه قرار بگیرد قفل میشود و مانع از افتادن فرد میگرد دراصل راپلکار را بههنگام سقوط در جای خود نگه میدارد.
یکی دیگر از ابزار فرود ریگ میباشد که شکل ظاهری کوچکتری نسبت به آیدی دارد و بدون قفل میباشد
ابزار فرود استاپ که هم در غارنوردی و هم در کار با ارتفاع از آن استفاده میشود برای ثابت قرار گرفتن در یک مکان باید طناب را به دور آیدی بپیچید درحالی که در سایر ابزار فرودها برای ثابت ایستادن فقط کافی بود آیدی را قفل کنید
خدمات کار با طناب در ارتفاع
در نمای ساختمانهایی که نیاز به اسکوپ دارند میتوان، برای مقاومتر کردن نمای ساختمان یعنی سنگها از روش پیچ و رولپلاک استفاده کرد در این روش اگر ساختمان پیشرو بالای دو متر باشد میتوان از کار با طناب استفاده نمود.
اگر سنگهای نما بهمرور زمان دچار ریزش شدهاند میتوانید با شیوهی کار با طناب در ارتفاع از روش پیچ و رولپلاک استفاده نمود تا مانع از سقوط آنها شوید.
اگر بخواهید درزهای باز روی نمای ساختمان یا درزهای بین دو یا چند ساختمان را ببندید میتوانید از روش کار با طناب در ارتفاع استفاده کنید.
در نماشویی ساختمان به هر روش شستشو چه اسید شویی و چه با روش سنتی و حتی شستشو و نماشویی با واترجت میتوانید با طناب در ارتفاع این کار را انجام دهید.
در نورپردازیهای روی نمای ساختمان میتوانید از روش کار با طناب استفاده کنید چراکه این روش کار را آسانتر میکند و تسلط شما بههنگام نورپردازی بیشتر خواهد بود.
یکی دیگر از کارها، نصب کولر میباشد حتی نصب بنر هم از روش کار با طناب در ارتفاع استفاده میشود.