عوامل تاثیر گذار بر قیمت پیچ و رولپلاک نمای ساختمان
رعایت نکات ایمنی در ساختمان ها از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از مواردی که در امن کردن ساختمان به خصوص ساختمان های بلند قابل توجه است وضعیت نمای سنگ آن هاست. ساختمان هایی که دارای نمای سنگ هستند بعد از چند سالی بر اثر سرما و گرما دچار فرسایش و مشکل می شوند و امکان ریزش آن ها وجود دارد. ریزش سنگ ها برای سکنه ساختمان و عابرین و اموال عمومی بسیار خطرناک است. اگر ساختمان بلند هم باشد که ریزش سنگ به علت پرتاب از ارتفاع زیاد بسیار خطرناک تر می شود. بنابراین بهبود وضعیت سنگ نمای ساختمان بوسیله پیچ و رولپلاک نمای ساختمان به صورت حرفه ای بسیار پر اهمیت هست و باید به وضعیت آن بسرعت رسیدگی شود.
پیچ و رولپلاک نمای ساختمان در سه زمان انجام می شود: اول بعد از اینکه کارفرما کار نمای سنگ را انجام می دهد بعد از آن کار پیچ و رولپلاک نمای ساختمان را هم انجام می دهد. حالت بعد زمانی است که سنگ ها شل شده اند و نیاز به پیچ و رولپلاک نمای ساختمان پیدا می شود. ودر حالت آخر زمانی است که سنگ در بعضی جاهای نمای ساختمان ریزش داشته است.
پیچ و رولپلاک نمای ساختمان به دو روش با طناب یا بستن داربست انجام می شود که اگر چه با روش طناب کار سریع تر انجام می شود و هیچ سد معبری نیز برای عابران بوجود نمی آید و زمانی برای زدن داربست صرف نمی شود ولی ایجاد داربست باعث می شود کار با دقت بیشتر انجام شود و همچنین برای نیروی کار امن تر است.
در پیچ رولپلاک نمای ساختمان به صورت حرفه ای قبل از شروع کار مواردی باید بررسی شود. ازجمله موارد قابل بررسی نوع و ضخامت سنگ نما، جنس دیوار زیر سنگ، رگه های سنگ نما، مصالح استفاده شده در هنگام نصب سنگ و رنگ سنگ می باشد. بررسی این موارد مشخص می کند چه وسایلی مورد نیاز است تا با استفاده از ابزار مناسب از تنش های اضافی به ساختمان که باعث آسیب بیشتر می شود جلوگیری کنند. بعد از انجام این بررسی ها نوبت به اجرای کار می رسد.
برای سنگ های بزرگ یک پیچ 6 سانتی متری یا 7 سانتی متری و رولپلاک در هر 50 سانتی متر ازنما زده می شود و برای سنگ های کوچک برای هر سنگ دو پیچ و رولپلاک استفاده می شود. پیچ ها باید از نوع گالوانیزه و ضد زنگ باشند تا پیچ زنگ نزند و وضعیت را از قبل بدتر نکند. وقتی پیچ ها به دیوار زده می شوند لکه هایی بر روی نما ایجاد می شود که این لکه ها با بتونه ضد زنگ و رنگ هماهنگ با سنگ نما پوشانده می شوند.
در قسمت هایی که سنگ ریزش داشته یا شل شده باید سنگ شل شده را بیرون بیاورند و زیر سنگ را کاملا تمیز کنند و نوخاله ها را جمع کنند و پشت سنگ جایگزین شیارهایی را بوسیله ابزار فرز ایجاد می کنند. سپس با چسب مخصوص سرامیک و پودر سنگ سیمان پر می کنند و با دقت می چسبانند و پیچ و رولپلاک می زنند تا محکم شود و در نهایت هم درزهای بین سنگ جایگزین و دیگر سنگ ها را پر می کنند تا مانع از نفوذ رطوبت به داخل آن شوند.

نکات مهمی که در پیچ و رولپلاک نمای ساختمان توسط افراد متخصص رعایت می شوند
پیچ ها همانطور که در نام این حرفه هم جای گرفته ، جزو وسایل کاربردی و اصلی محسوب می شوند. طبیعتا هدفمان از پیچ و رولپلاک این است که نمای خارجی را از اصلی ترین دلیل فرسایش یعنی اب و رطوبت حفظ کنیم بنابراین باید خود پیچ ها هم در مقابلشان مقاومت داشته باشند پس انتخاب پیچ درست و بجا از میان تنوع زیادی که دارند، دومین قدم بعد از بررسی ویژگی های نماست. اما پیچ مناسب دارای چه خصوصیاتی ست؟
- اگر جایی عبارت اسکوپ کردن به گوشتان خورد منظور همان پیچ و رولپلاک می باشد. بهترین سایز برای اسکوپی کارامد 40 سانت در نظر گرفته شده است.
- همانطور که اشاره شد، پیچ ها خودشان وظیفه ی حفظ نما در برابر رطوبت را دارند و ضد اب نبودن یک ضعف است . پیچ هایی که پس از اتمام کار متخصصانمان بر نما مشاهده می کنید پیچ های گالوانیزه هستند.
- با اینکه نماهای داخلی از رطوبت و باران مصون هستند اگر باز هم بر پیچ و رولپلاک شدنشان تاکید دارید، متخصصانمان پیچ را عوض کرده و با نوع بدون روکش کار را بهینه تر به اتمام می رسانند.
- ان ها برای محکم کاری و هر چه ایمن تر شدن نما بعد از کار گذاشتن پیچ ها با روش بتونه لایه ای محافظ برایشان ایجاد میکنند تا خیالشان از نفوذ ذره ای اب راحت شود. منظورمان از بتونه بکاربردن چسب های ویژه است که مخصوص پیچ و رولپلاک ساخته شده اند.
- با اینکه بهترین سایز پیچ را مشخص کردیم اما این عدد می تواند با توجه به ضخامت سنگ و حتی لایه ی ملاتی که پشتش قرار گرفته تغییر کند.
شاید شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که مایلید تا نمای سنگی خانه خود را پیچ و رولپلاک کرده و امنیت آنرا بالاتر ببرید و یا اینکه از جمله افرادی هستید که مایل هستید تا در زمینه مواردی که قیمت پیچ روپلاک نمای ساختمان را تعیین می کنند اطلاعاتی به دست آورید در ادامه با شرکت کار در ارتفاع سپهر سپید همراه باشید.
1- برای آنکه نمای محکم تری داشته باشیم پیشنهاد می شود که هر 40 سانتی متر پیچ و رولپلاک نمای ساختمان انجام شود در صورتی که ابعاد سنگی که در نمای شما به کاربرده شده است از این مقدار کمتر است بهتر است هر سنگ را به وسیله ی 2 پیچ و رولپلاک به بدنه متصل نمایید. باید توجه داشته باشید که هر چه نمای شما از تعداد سنگ بیشتر با ابعاد کوچکتری تشکیل شده باشد کار بیشتری لازم است تا بر روی نمای شما انجام شود در نتیجه هزینه ی پیچ و رولپلاک کردن نمای شما افزایش می یابد.
2-به طور معمول سنگ نما با ضخامت 1.6 الی 1.8 سانتی متر ساخته می شود در نما هایی که به نمای حجمی و کلاسیک معروف هستند از سنگ هایی با ضخامت بیشتری استفاده می شود در نتیجه به هنگام پیچ و رولپلاک نمای ساختمان ، وزن بیشتری بر روی پیچ سوار می شود که برای کاهش این فشار لازم است تا تعداد پیچ بیشتری در واحد سطح هر سنگ به کار برده شود که همین امر نیز در افزایش قیمت پیچ و رولپلاک نمای ساختمان تاثیر گذار است.
3- جنس سنگ نیز می تواند در قیمت پیچ و رولپلاک نمای ساختمان نقش داشته باشد. سنگهایی مانند تراورتن که در آن ها تخلخل زیادی وجود داشته و آب فضای بیشتری برای جذب شدن و چفت شدن با ملات دارد با راحتی بیشتری پیچ و رولپلاک می شود همچنین فاصله ی پیچ و رولپلاک را نسبت به هم می تواند کاهش داده و همین امر سبب کاهش قیمت نهایی پیچ و رولپلاک کردن نمای شما می شود.
4- ملات به کار رفته در پشت سنگ نیز در قیمت پیچ و رولپلاک نمای ساختمان تاثیر گذار خواهد بود برخی سازندگان بری تسریع در امر نماسازی و همچنین کاهش هزینه ها اقدام به قراردادن نخاله ساختمانی به جای قسمتی از ملات دوغابی در پشت سنگ نما این کار علاوه بر کاهش مقاومت سنگ نما در برابر وزش باد و زلزله موجب می شود تا برای نگهداری سنگ بر روی نما تعداد بیشتری پیچ و رولپلاک در سطح قرار داده شود که همین امر موجب افزایش قیمت پیچ و رولپلاک نمای ساختمان خواهد شد.
5- سنگ هایی که شکسته و یا از جای خود خارج شده اند نیازمند آن هستند که ترمیم و یا بر جای خود دوباره نصب شوند که همین امر هم یکی دیگر از بخش هایی است که بر روی قیمت پیچ و رولپلاک نمای ساختمان اثر میگذارند.
6- یکی دیگر از بخش هایی که می تواند بر روی قیمت پیچ و رولپلاک نمای ساختمان موثر باشد، مساحت سطحی است که بر روی آن کار انجام می شود. طبیعی است که هر چه مساحت کار انجام شده بیشتر باشد قیمت تمام شده ی کار نیز افرایش پیدا میکند.
7- معمولا پیچ و رولپلاک نمای ساختمان به وسیله ی داربست، هزینه ی بیشتری نسبت به پیچ و رولپلاک نمای ساختمان با طناب ( راپل ) در بر خواهد داشت.
8- هر چه رگه های سنگ بیشتر باشد لازم است تا هر طرف رگه ی آن یک سنگ جداگانه در نظر گرفته شود و هر طرف آن با دو پیچ محکم شود. سنگ های مرمر دارای بیشترین رگه هستند که به طبع بالاترین هزینه ی پیچ و رولپلاک را هم در بر خواهند داشت.
9- موادی که پس از پیج و رولپلاک نمای ساختمان برای پر کردن حفره ها و آب بندی سنگ مورد استفاده قرار می گیرد نیز از موارد موثر بر قیمت می باشند.
10- نوع جنس پیچ نیز در قیمت پیچ و رولپلاک نمای ساختمان تاثیر گذار خواهد بود. انواع پیچ هایی که برای این کار مورد استفاده قرار می گیرند پیچ روکش گالوانیزه می باشند.