20 نکته مهم برای پیچ و رولپلاک نمای ساختمان
امروزه شاهد بیشتر شدن ساختمانهایی با نمای سنگی در شهرها و حتی روستاها هستیم، رواج زیاد نماهای سنگی باعث شده است که افراد زیادی درمورد نحوهی سنگکاری نمای ساختمان و راههای جلوگیری از ریزش و سقوط سنگها و پیچ و رولپلاک کردن برای هرچه مستحکمتر کردن نمای ساختمان تحقیق و بررسیهای لازم را در فضای مجازی و سایتها بهعمل اورند و بهعلاوه با مشورت گرفتن از شرکتهای خدمات ساختمانی همچون شرکت سپهر سپید ایرانیان راهنماییهای لازم را از مجموعه برای پیادهسازی بهتر خدمات استفاده نمایند.
نکات مهم و اساسی برای پیچ و رولپلاک نمای ساختمان
درظاهر شاید پیچ و رولپلاک نمای ساختمان یک روند ساده به چشم آید اما اگر در همین پروسهی بهظاهر ساده کوچکترین اشتباهی در انتخاب مواد یا پیادهسازی آن صورت گیرد ممکن است خطرات جبرانناپذیری را رقم بزند.
توجه به ماسهها برای تهیهی دوغاب بسیار تاثیرگذار میباشد اگر از ماسههای نشسته در دوغاب استفاده شود چسبندگی لازم را به دوغاب نداده درنتیجه در مدت کوتاهی سنگ ریزش میکند بهترین راهحل برای تهیهی دوغاب، ماسهی شسته میباشد تا قادر باشد که در دوغاب چسبندگی لازم را ایجاد کند.
یکی دیگر از مواردی که در تهیهی ملات تاثیرگذار میباشد و چسبندگی ایجاد مینماید استفاده از سیمان شسته به مقدار زیاد، البته نه انقدر زیاد که ملات خشک و تکه تکه شود آنقدر سیمان را اضافه میکنید تا کاملا چسبندگی و کش آمدن ملات را با دست خود حس نمایید.
از بهکار بردن سیمان خشک و ماسه خشک در ملات خودداری کنید، بعضی از افراد از سر تنبلی برای بالا بردن سرعت کار خود از سیمان خشک استفاده میکنند سیمان خشک میزان چسبندگی آن نسبت به سیمان خیس، پایینتر است و باعث میگردد که طی مدت زمان کوتاهی ملات چسبندگی خود را از دست داده و سنگ نمای ساختمان دچار ریزش و سقوط گردد.

در بعضی از مواقع بسیاری از کارشناسان شرکت سپهر سپید ایرانیان بعد از بررسی نمای سنگی ریزش کرده متوجه میشوند که نماکار قبلی برای تهیهی دوغاب بهجای استفاده از ماسه، از نخاله بهکار گرفته است نخالهها بهدلیل عدم انسجام و پیوستگی خوب نمیتوانند چسبندگی که موردنیاز میباشد را در دوغاب ایجاد کنند درنتیجه بعد از مدت کوتاهی سنگ نمای ساختمان دچار ریزش و سقوط میشود.
یکی از اشتباهات نماکاران بههنگام نماکاری این است که بعد از برش دادن پشت سنگ برای اسکوپ و دوغاب کردن، سنگ را بهخوبی نمیشویند شستن سنگ بعد از برش با دستگاه فرز موجب میشود که تکهها و نخالههای روی سنگ کاملا برداشته و تمیز شود تا مانعی برای ملات و ایجاد چسبندگی بهوجود نیاید.
از نکتههای بسیار مهن دوغاب، آبپاشی آن تا سه روز میباشد درواقع این آبپاشی موجب بالتر رفتن چسبندگی آن میشود و عمر آن را طولانیتر میکند.
اگر دقت کرده باشید در فصل زمستانی و هوای بسیار سرد نماکاری انجام نمیدهند چراکه برای نماکاری نیاز به آب میباشد فصل سرما که آنقدر دمای هوا کاهش مییابد و آب موردنیاز دچار یخزدگی میگردد، نماکاران کار ساخت نما را به فصولی چون بهار و تابستان موکول میکنند.
اسکوپ و پیچ و رولپلاک کردن سنگ نمای ساختمان موجب افزایش استحکام و مقاومت نمای ساختمان میگردد رعایت این نکته بهمنزلهی بیمه کردن تمام روند نماکاریتان میباشد.

معمولا در نماهای سنگی، اگر نوع سنگ متوسط یا کوچک باشد از اسکوپ سراسری استفاده میشود اما این استراتژی را نمیتواندر نماهایی با سنگهای بزرگ پیادهسازی کرد چون حجم و میزان بار وارده بیشتر خواهد بود و اسکوپ سراسری جوابگوی آن نیست درنتیجه بهتر است برای سنگ نمای بزرگ از سیم اسکوپ بهطور جداگانه استفاده نمود.
هنگام دوغاب کردن سنگ نما نباید از کیسههای خالی برای اطراف سنگ استفاده کنید عادت اغلب نماکاران این است که در زمان دوغاب، اطراف سنگ را میپوشانند تا سنگ ریزش نکند بعد از اتمام کار و خشک شدن دوغاب آن کیسهها را برمیدارند این کار موجب میشود که اطراف سنگ نما خالی بماند و آلودگیها و جرمها بین درزها گیر کند و از زیر موجب پوسیدگی گردد.
معمولاً عمر ملاتی که بهشکل سنتی، سنگ نما با ان دوغاب شده است نهایت تا بیست سال میباشد شما باید وقتی که ده سال از سنگکاری نمای ساختمان گذشته است همیشه سنگ نما را بررسی کنید تا اگر ترک خوردگی و شکستگی در آن بهوجود آمده در اولین فرصت ممکن اقدام به تعمیر آن نمایید.