کاربرد سندبلاست در شستشوی نمای ساختمان
اگر به دنبال شستشوی نمای ساختمان خود با روش سندبلاست هستید،این مقاله برای شما نوشته شده است .
کارایی سندبلاست در صنعت تفاوت زیادی با خدمات شهری شستشوی نما دارد . به طور کلی روش سندبلاست در این دو حوزه تنها در مواد استفاده شده اشتراک دارند .

در مورد سندبلاست در صنعت، مقاله های زیادی وجود دارد که این روش را به صورتی جامع توضیح داده اند اما در زمینه ی شستشوی نمای ساختمان کمتر اطلاعاتی در اینترنت یافت میشود، به همین دلیل بر آن شدیم تا با توضیحاتی کامل در این مقاله، آشنایی شما را با این روش بیشتر کنیم تا بتوانید در مورد استفاده از سندبلاست برای شستشوی نمای ساختمانتان راحت تر تصمیم گیری کنید .
در این مقاله ابتدا شما را با مشخصات کلی این روش آشنا خواهیم کرد، سپس توضیح میدهیم که چرا نمای ساختمان شما به سندبلاست نیاز پیدا کرده است و در نهایت عوامل مهم در کیفیت نهایی اجرای پروژه را برسی میکنیم .
سندبلاست چیست:
سندبلاست در کل فرایند شستشوی سطح به کمک ریزدانه هایی است که به همراه آب خروجی واترجت یا بوسیله ی فشار باد و با فشار بالا به سطح اعمال میگردند تا جرمهای سخت، رسوبات، رنگ و زنگ زدگی را از بین ببرند . در این روش یک لایه ی بسیار نازک از روی سطح برداشته خواهد شد .
در خصوص شستشوی نمای ساختمان از این روش برای از بین بردن جرمهای سخت و رسوب گرفته که در مدت زمان طولانی ایجاد شده و با نماشویی سنتی یا واترجت قابل رفع نیستند استفاده میشود.
پس از سندبلاست کردن سطح ، بنا بر کیفیت سندبلاست ، گرد و خاک، مواد زائد ، رنگ و ... از روی سطح نما پاک می شود.
با توجه به ماهیت سندبلاست واضح است که در شستشوی نمای ساختمان استفاده از این راهکار تنها برای سطوح غیر صیقلی مانند آجر نما و سنگ های تراورتن کاربرد دارد . استفاده از این روش بر روی سنگ گرانیت موجب خدشه دار شدن و حتی تخریب سنگ میگردد .
مشخص است که از این روش نمیتوان به عنوان ناجی ما در برابر تمام آلودگی های نمای ساختمان استفاده کرد.
تفاوت سندبلاست تر و خشک:
اجرای سندبلاست به دو صورت تر و خشک انجام میپذیرد .
هر دو روش طبق تعریف سندبلاست ، برپایه ی استفاده از ریزدانه هایی مانند شن و ماسه است با این تفاوت که در روش تر، ریزدانه ها به کمک فشار آب بر روی سطح پاشیده می شوند اما در روش خشک، پاشش دانه های شن و ماسه به کمک فشار هوا است و به صورت پنوماتیک اجرا میشود .
به صورت کلی تنها اشتراک سندبلاست خشک و تر در استفاده از ریز دانه هاست و و ابزار لازم برای اجرای این دو روش و کارایی آنها کاملاً مجزاست .
در خدمات شهری مانند شستشوی نمای ساختمان تنها از روش سندبلاست تراستفاده میشود ، دلایل مهم آن هم به شرح زیر است .
- کاهش مصرف ماده سایشی در روش تر نسبت به روش خشک .
- یک اپراتوره بودن اجرای کار که در نهایت موجب پایین آمدن هزینه ی نهایی اجرای پروژه می شود .
- کاهش غبار سندبلاست تر در مقایسه با سندبلاست خشک: غبار ایجاد شده در روش خشک تا حدی است که استفاده از این روش در اغلب موارد بدون استفاده از ماسک های مخصوص به هیچ وجه توصیه نمیشود .
کارایی سندبلاست تر در شستشوی نمای ساختمان :
از این روش برای پاک کردن نما از هر گونه جرم مانند چربی ، رسوبات، رنگ و زنگ زدگی که بوسیله واترجت(بدون استفاده از ریز دانه ها) پاک نشده است،استفاده می شود .
عمدتا نمای ساختمان به دلایل زیر نیاز به سندبلاست خواهد داشت :
- 1. عدم شستشو برای مدت زمان طولانی
این عامل سبب میشود تا آلودگی ها در سطح نما رسوب کرده و با شستشو به وسیله ی واترجت (بدون استفاده از ریز دانه ها) نما جلوه ی اولیه ی خود را پیدا نکند .
- 2. زنگ زدن در قسمت هایی از نما
اگر در قسمتی از نما، فلزی وجود داشته باشد که در مجاورت هوای آزاد و باران قرار داشته باشد، به مرور زمان زنگ زده و زنگ آب آن باعث ایجاد آلودگی ای در نما می شود که نیاز به استفاده در سندبلاست را برای شما قطعی می کند.
به شما توصیه می کنیم که پس از شستشوی نما، فلز مورد نظر را عایق نمایید .
- 3. زیر پنجره ها
مورد اول میتواند به دلیل عدم تخصیص بودجه رخ دهد و مورد دوم به دلیل مشکل در ساخت ساختمان .
اما بر خلاف دو مورد اول، ایجاد آلودگی در زیر پنجره ها تنها مربوط به ساکنین همان واحد است . کارهایی مانند قرار دادن گلدان در پشت پنجره ها که باعث نشت آب آلوده بر روی نما میشود، ریختن غذا برای پرنگان که باعث شستشوی چربی غذا بوسیله ی آب باران شده و بر سطح نمای زیر پنجره رسوب می کند، و از همه مهمتر نظافت قرنیز پشت پنجره با آب می باشد که خاک قرنیز را بر روی نمای زیر پنجره انباشته می سازد .
اگر موارد بالا در ساختمان شما رعایت نمیکنید
فراموش نکنید که بایستی پس از اجرای سندبلاست، نمای ساختمانتان از نظر پاکیزگی مانند روز اول شده وحتی برای رنگ آمیزی مجدد نیز آماده باشد .
نحوه اجرا سندبلاست
برای اجرای این روش باید از دستگاه واترجت استفاده کرد . از خصوصیات واترجت دارا بودن تنها یک ورودی آنهم برای ورود آب است، به همین دلیل مجری سندبلاست باید یک محفظه خارجی تعبیه کرده و آن را با ریز دانه ها پر کند.
سپس این محفظه را با یک شلنگ به نازل خروجی واترجت که مخصوص عملیات سندبلاست است وصل کند تا ریز دانه ها در اثر مکش ایجاد شده توسط آب خروجی واترجت، با آب مخلوط شده و از نازل خارج گردند .
با توجه به اینکه فشار آب خروجی از واترجت های سه فاز بین 300 تا 400 بار است، با به کار گیری روش سندبلاست هرگونه آلودگی از روی سطح پاک خواهد شد .
کیفیت نهایی سندبلاست
دو عامل اساسی در کیفیت نهایی عملیات سندبلاست دخیل می باشند .
- مهارت مجری سندبلاست:
فردی که در ارتفاع قصد شستشوی نمای ساختمان را دارد باید علاوه بر مهارت های عمومی کار در ارتفاع، در اجرای سندبلاست تبحر کافی را داشته باشد.
فاصله ی مناسب از سطح، زاویه ی مناسب بین نازل و نما و مدت زمان نگهداری نازل بر روی یک نقطه، از عواملی هستند که بر روی کیفیت نهایی پروژه به شدت تاثیر گذارند .
احتمال آسیب دیدن سطح در صورت رعایت نکردن موارد بالا وجود دارد، به همین دلیل لازم است که مجری سندبلاست هم آموزش های لازم را در این خصوص گذرانده باشد و هم تجربه ی کافی را در این امر دارا باشد .
- استفاده از ریز دانه های مناسب:
انتخاب ریزدانه های مناست جهت اجرای سندبلاست در امور صنعتی موشکافی و دقت بالایی را میطلبد به همین دلیل گستره ی این مواد از فلزات خرد شده مانند مس شروع می شود و تا دانه های شن و ماسه و سلیس و قطعات پلاستیکی فشرده ائامه دارد.
اما در امر شستشوی نمای ساختمان عمدتا از دانه های سیلیس، شن یا ماسه استفاده میشود که مهمترین نکات در مورد استفاده از این مواد این است که مواد استفاده شده بایستی در اندازه های یکنواخت و کوچک بوده وهرگز در سرایت رطوبت قرار نگرفته باشند تا سختی خود را جهت برداشتن آلودگی از روی سطح حفظ کرده باشند.
بدون شک اگر برای اجرای سندبلاست در انتخاب پیمانکار در دقت لازم را به خرج دهید، در انتهای پروژه، نمایی یکدست و کاملا پاکیزه خواهید داشت .
ما متعهدیم که برای اجرای سندبلاست نمای ساختمان با بهره گیری از تجربه ی 7 ساله ی خود ،بالاترین کیفیت در کوتاه ترین زمان ممکن و هزینه ای مناسب در کنار شما باشیم .
شرکت سپهر سپید ایرانیان
مجری کار در ارتفاع