شستشوی نماهای سنگی(نماشویی سنگ)
نماشویی سنگ قسمت قابل توجهی از بازار نماشویی را تشکیل می دهد .
نمای ساختمان های زیادی با انواع سنگ ساخته میشود اما این سنگ ها در نماشویی اغلب به دو دسته ی صیقلی مانند سنگ گرانیت و غیر صیقلی مانند سنگ تراورتن تقسیم می شود .
نماشویی سنگ های صیقلی و غیرصیقلی در بیشتر مراحل اجرا یکسان میباشد اما با توجه به ماهیت متفاوت این سنگ ها، شاهد تفاوت هایی در اجرای نماشویی می باشیم که به آنها خواهیم پرداخت .
در ادامه به مراحل اجرای نماشویی برای انواع سنگ و سپس به تفاوت های اجرا در نماشویی سنگ گرانیت با سنگ تراورتن میپردازیم .
امید است که پس از مطالعه ی این مقاله، انتخاب آسانی در چگونگی اجرای نماشویی ساختمانتان داشته باشید .
ابزار اصلی نماشویی سنگ
نماشویی نماهای سنگی در اغلب اوقات تنها در یک مرحله بوسیله ی واترجت اجرا میشود.
این دستگاه که نوع فشار قوی و سه فاز آن مخصوص شستشوهای صنعتی و شهری می باشد شامل یک ورودی ، پمپ قوی و یک خروجی می باشد .
آب ورودی دستگاه برای نماشویی از طریق آب شهری استفاده شده و آب پس از ورود به دستگاه و قرار گرفتن تحت تاثیر پمپ با فشاری مابین 350 تا 400 بار از نازل خروجی، خارج می شود .
در صورتی که از نازل خروجی ای که قابلیت قطع و وصل کردن آب را دارد استفاده شود، می توان در حین استفاده از این دستگاه برای نماشویی از هدر رفت آب جلو گیری کرد .
پس از نماشویی با این دستگاه تمام گرد و غبار روی سطح از بین خواهد رفت .
اگر نمای ساختمان دچار آلودگی های دیگری مانند رسوبات بر روی سنگ، شوره و یا آلودگی های ناشی از مواد چرب باشد، باید آنها را در مراحل دیگر نماشویی از بین برد .
این نوع از آلودگی هاست که نماشویی سنگ های صیقلی و غیر صیقلی را متفاوت میسازد .
تفاوت نماشویی در انواع سنگ
همانطور که پیش تر هم گفته شد آلودگی هایی مانند رسوبات، شوره، رنگ و موادی از جنس چربی با نماشویی واترجت از روی نما پاک نمی شوند . در ادامه نحوی شستشوی هر کدام از این آلودگی ها را از سطح نما برسی خواهیم کرد .
- رسوبات و شوره
این گونه از آلودگی ها عموما در سطوح صیقلی رخ نمیدهد و اگر چنین مشکلی برای سطوح صیقلی پیش آمده باشد با نماشویی واترجت از بین خواهند رفت.
اما این مسئله در سطوحی مانند سنگ تراورتن بسیار شدیدتر است و راه حل این مشکل نماشویی به روش سند بلاست میباشد . آلودگی زیر پنجره های نمای ساختمان از مصادیق معمول این نوع از آلودگی است .
خواهشمند است که برای آشنایی بیشتر با این روش به مقاله ی کاربرد سندبلاست در نماشویی، مراجعه فرمایید .
2.لکه های ناشی از پاشش رنگ
لکه های رنگ ممکن است به هر دلیلی مانند تعمیرات در قسمتی از ساختمان بر روی نما ایجاد شوند .
در خصوص نماهای صیقلی، اگر این لکه ها بوسیله ی واترجت از بین نروند بایستی که مجری نماشویی بوسیله ی تیغ شیشه و صرف زمان و دقت کافی به پاک سازی نمای ساختمان بپردازد .
اما در مورد سطوح غیر صیقلی مانند سنگ های تراورتن و با توجه به ناهموار بودن سنگ، تنها راه حل این مشکل استفاده از روش سندبلاست در نماشویی است .
3.مواد چرب مانند روغن و گازوئیل
متاسفانه پاک کردن کامل این نوع آلودگی از نمای ساختمان ممکن نیست .
در مورد نماهای صیقلی نماشویی با واترجت موثرترین روش است که در بهترین حالت مقداری از جرم آلودگی را کاهش می دهد .
در نماهای غیر صیقلی نیز سندبلاست کارآمد ترین روش است که حتی پس از اجرای این روش هم ممکن است نمای ساختمان به طور کامل پاک نشود .
روش نماشویی با سندبلاست برای نماهای صیقلی کاربرد ندارد و در صورت استفاده از این روش برای سنگ هایی مانند گرانیت، صدمات جدی به نما وارد خواهد شد .
ما متعهدیم که برای شستشوی نمای ساختمان با بهره گیری از تجربه ی 7 ساله ی خود ،بالاترین کیفیت در کوتاه ترین زمان ممکن و هزینه ای مناسب در کنار شما باشیم .
شرکت سپهر سپید ایرانیان
مجری کار در ارتفاع